Vedum ber de fem store oppdrettsselskapene om å snu

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er skuffet over at de fem største oppdrettsselskapene avlyser møtet med regjeringen fredag. Han håper de vil snu.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) synes det er dumt og rart at Norges fem største oppdrettsselskap ikke vil møte regjeringen på fredag som avtalt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) synes det er dumt og rart at Norges fem største oppdrettsselskap ikke vil møte regjeringen på fredag som avtalt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg synes det er dumt og overraskende at selskapene ikke ønsker møtet og heller sender noen som gjør lobbyjobben for dem, sier Vedum til NTB.

Torsdag ettermiddag bekreftet administrerende direktør i Sjømat Norge at de fem oppdrettsselskapene ikke vil møte finansministeren og fiskeriministeren fredag som planlagt.

Der var det ventet at regjeringens beslutning om å innføre grunnrenteskatt på sjømatnæringen ville bli et hett tema.

Vedum understreker at det aldri har vært et spørsmål å fjerne beskatningen, men at det likevel er i bedriftenes interesse å møte opp.

– De gjør sine egne vurderinger, men min dør er alltid åpen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer