Vatikanet: Legene mener pave Frans' tilstand er betraktelig forbedret

Legene rapporterer om en betydelig forbedring i pave Frans' tilstand etter at han ble behandlet med antibiotika for bronkitt, ifølge Vatikanet.

Pave Frans har hatt hjemmekontor fra sykehuset torsdag, ifølge Vatikanet, som mener han kan bli utskrevet innen «få dager». Foto: AP / Alessandra Tarantino / NTB
Pave Frans har hatt hjemmekontor fra sykehuset torsdag, ifølge Vatikanet, som mener han kan bli utskrevet innen «få dager». Foto: AP / Alessandra Tarantino / NTB Vis mer
Publisert

Vatikanet opplyser torsdag kveld at pave Frans kan bli utskrevet fra sykehus innen «få dager». 86-åringen ble diagnostisert med bronkitt og har fått antibiotika intravenøst, heter det videre.

Vatikanet opplyste onsdag at pave Frans var innlagt på sykehus med luftveisinfeksjon etter flere dager med pustebesvær.

Innleggelsen skjer samtidig som Den katolske kirkens overhode forbereder seg på å feire påske. Kommende søndag er palmesøndag, som markerer starten på en hektisk uke for den kristne lederen.

Det er usikkert om dette vil påvirke hans deltakelse på Petersplassen i påskeuken.

Paven er innlagt på Gemelli sykehus i Roma. Det er det samme sykehuset som han var innlagt på i 2021, da han fikk fjernet 33 centimeter av tykktarmen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer