Våt og grå påske i vente, men fortsatt snø i høyden

De fleste steder må man et stykke opp i fjellet for å finne godt snødekke under skiene denne påsken. Været for uka er preget av plussgrader og regn

Det er varslet regn i perioder i store deler av landet første delen av påsken. I fjellet er det godt med snø flere steder, melder NVE. Foto: Lise Åserud / NTB
Det er varslet regn i perioder i store deler av landet første delen av påsken. I fjellet er det godt med snø flere steder, melder NVE. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Det blir kanskje ikke det beste påskeværet. Det kommer nedbør i hele landet til litt ulike tider. Det vil være litt skyet, sol og nedbør i hele helgen og neste uke, og det blir ikke mye sol, sier statsmeteorolog Iselin Skjervagen i Meteorologisk institutt.

Litt sol i nord

Skal nedbøren komme som snø, må man opp i høyden. Ellers faller det som regn eller sludd. Selv øst i Finnmark vil det vippe mellom sludd og snø. Ellers er det ganske mildt og varmegrader de fleste steder.

I palmehelg-dagene blir det regn i Sør-Norge.

– Men i Nord- Norge vil det være fint først på fredag og lørdag. Søndag kommer nedbøren også opp til Nord-Norge. Samtidig kommer det inn ny nedbør i sør. Så på søndag blir det nedbør over alt, sier meteorologen.

Regn neste uke

– Neste uke starter med at Vestlandet får ganske mye nedbør, men også Østlandet. Så du kan si at det er Sør-Norge som stikker av med ganske mye nedbør, sier hun og legger til at det blir litt bedre i Nord-Norge.

Tirsdag vil det være mest nedbør på Vestlandet opp til Trøndelag. Østafjells og Nord-Norge kan få opphold. Onsdag får Sør-Norge ganske mye nedbør, det samme gjør deler av Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer