Varsler togkaos på Østlandet

Det er varslet kulde, mye snø og vind på Østlandet. Vy ber togkunder om å vurdere om det er nødvendig å reise onsdag. De har innstilt flere rushtid-avganger.

Det er ventet store mengder snø på Sør- og Østlandet fram til onsdag ettermiddag. Bane Nor varsler at dette vil påvirke togtrafikken. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Det er ventet store mengder snø på Sør- og Østlandet fram til onsdag ettermiddag. Bane Nor varsler at dette vil påvirke togtrafikken. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Avhengig av hvordan værsituasjonen utvikler seg er det stor risiko for forsinkelser og innstillinger, heter det i en pressemelding fra Vy.

– Det er derfor viktig at kundene sjekker reisesøket i Vy-appen eller på vy.no i forkant av reisen for å se siste oppdateringer om sin reise, skriver de.

Fra tirsdag ettermiddag er det ventet svært mye snø på Sør- og Østlandet. Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel om snømengdene. Meteorologene advarer bilister og reisende, som bes om å kjøre etter forholdene og beregne ekstra god tid.

Innstiller rushtid-avganger

Vy har allerede tatt grep for å håndtere snøkaoset.

– Vi har besluttet å innstille en del rushtidsavganger for å sikre forutsigbarhet for kundene resten av uken, skriver Vy.

Det er snakk om rushtid-avganger mellom Skien-Eidsvoll, Göteborg-Halden-Oslo, Lillestrøm-Spikkestad og Stabekk-Ski. De opplyser at det jobbes for å ha busser i beredskap dersom det skulle oppstå situasjoner der det blir behov for det.

Bane Nor kaller inn ekstrabemanning

Også Bane Nor har gått ut med en advarsel til togpassasjerer om at det kan bli forsinkelser og innstillinger som følge av snømengdene. De har kalt inn ekstra bemanning for å håndtere snøkaoset.

– Alle som har fri, har blitt spurt om de kan delta i arbeidet onsdag og natt til torsdag. Vi setter inn ansatte som normalt jobber med andre oppgaver til å hjelpe til med snørydding, er i dialog med våre entreprenører og gjør klar vår maskinpark til innsats, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Mer om