Varsler tiltale mot Hunter Biden

Føderale aktorer varsler at det skal bli tatt ut tiltale mot presidentsønn Hunter Biden i løpet av måneden, kommer det fram i rettspapirer onsdag.

Presidentsønn Hunter Biden. Foto: AP Photo/Julio Cortez
Presidentsønn Hunter Biden. Foto: AP Photo/Julio Cortez Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Biden, som er sønn av president Joe Biden, kom egentlig til enighet med påtalemyndigheten om en tilståelsesdom, men en føderal dommer avviste dette i sommer.

I stedet ble statsadvokat David Weiss fra Delaware oppnevnt som spesialetterforsker.

Onsdag kommer det fram i rettspapirer at påtalemyndigheten vil be en storjury ta ut tiltale mot Hunter Biden innen 29. september, skriver CNBC.

Det er ikke klart hva slags tiltale det er snakk om.

Grovt våpenlovbrudd

Biden er anklaget for skattejuks og ulovlig besittelse av våpen.

Tilståelsesdommen ble avvist av en dommer i Delaware på grunn av de delene av avtalen som dreide seg om et grovt våpenlovbrudd. Biden erklærte seg da ikke skyldig i to tilfeller av skattesnusk.

Presidentsønnens forsvarere har hevdet at tilståelsesdommen det opprinnelig var enighet om, gjør at Biden ikke kan straffeforfølges for våpensaken. Den er kategorisert som en grov forbrytelse.

Saken mot Hunter Biden har fått stor oppmerksomhet og er blitt brukt av Donald Trump og Republikanerne i angrep mot Joe Biden.

Mulig riksrettssak

En eventuell straffesak kommer til å skape store overskrifter og prege det politiske USA fram mot valgkampen før presidentvalget i 2024.

– Dette vil uten tvil ha en betydelige følger for kampanjen for gjenvalg. Biden og hans team vil stadig stå overfor faren for å bli brakt ut av fatning og miste fokus, sa en erfaren demokrat til Reuters i august.

– Hver gang noen blir utspurt av en storjury eller blir stevnet i Hunter Biden-saken, vil pressen stille spørsmål. Biden vil snakke om økonomien, våpenlover og nasjonal sikkerhet. Det vil han nok få mindre mulighet til, la han til.

Republikanerne har også truet med å opprette riksrettssak mot Joe Biden, som de mener har tjent godt på sønnens forretningsvirksomhet.

Det hvite hus har opplyst at Joe Biden ikke har tenkt å benåde sønnen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer