Varsler store snømengder og krevende kjøreforhold på Vestlandet

Det er meldt store snømengder og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene over Hardangervidda. Det er sendt ut gult farevarsel for fjellet på Vestlandet.

I løpet av de neste dagene er det forventet store mengder snøfall på Vestlandet. En konsekvens av det er krevende kjøreforhold over fjellet. Foto: Statens vegvesen / webkamera / NTB
I løpet av de neste dagene er det forventet store mengder snøfall på Vestlandet. En konsekvens av det er krevende kjøreforhold over fjellet. Foto: Statens vegvesen / webkamera / NTB Vis mer
Publisert

Snøfallet vil komme i to omganger.

– Det blir mye snø, mye vind og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene fram til lørdag formiddag, sier vakthavende meteorolog Alexander Skeltved til Bergens Tidende.

Riksvei 7 over Hardangervidda er allerede stengt ved Sysendammen. Nå er det ventet mellom 30 og 50 centimeter nysnø i fjellet på Vestlandet de neste dagene.

NVE varsler oransje faregrad og betydelig snøskredfare på Vestlandet. Vedvarende svakt lag gjør at skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng, skriver NVE på varsom.no.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer