Varsler store flommer i neste uke

Det kan bli flommer på både gult og oransje nivå i neste uke på Sør- og Østlandet. Snøsmeltingen er i gang, og flere steder ligger det mer snø enn normalt.

Trysilelva flommet over i 2018 som følge av snøsmelting. I neste uke kan det skje igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Trysilelva flommet over i 2018 som følge av snøsmelting. I neste uke kan det skje igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Kommuner, næringsliv og alle som bor langs flomutsatte elver og innsjøer, bør gjøre forebyggende tiltak de neste dagene, oppfordrer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Dette innebærer for eksempel å flytte verdier opp fra kjelleren og sikre at sluk, stikkrenner og vannveier er åpne. Det er også viktig å flytte campingvogner og sikre båter og brygger mot en mulig skadeflom, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Bønder bør også gjøre tiltak for å sikre vanningsanlegg og annen infrastruktur.

Risikoen for store flommer øker dersom temperaturene øker brått.

Det er større snømengder enn normalt flere steder, særlig i områder ved Gudbrandsdalslågen, Trysilelva, Glomma-, Drammen-, Numedalslågen og Skiensvassdraget.

Innsjøer i lavlandet er særlig utsatt, for eksempel Mjøsa, Øyeren, Krøderen, Randsfjorden, Sperillen og Tyrifjorden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer