Varsler samtale med Putin og Zelenskyj: - Vi skal klare dette

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil ringe sine presidentkolleger i Ukraina og Russland i et forsøk på å redde kornavtalen, ifølge tyrkiske myndigheter.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan planlegger å snakke med både Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i løpet av kort tid for å redde kornavtalen. Foto: AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan planlegger å snakke med både Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i løpet av kort tid for å redde kornavtalen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vår president vil snakke med Putin og Zelenskyj i løpet av de neste dagene. Vi har troen på at vi skal klare dette. Kornavtalen kommer alle til gode, sier Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

Russland kunngjorde lørdag at de trekker seg fra avtalen etter det de hevdet var et terrorangrep med drone mot Svartehavsflåten i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya. Russland har advart om at det vil være risikabelt og farlig å fortsette kornavtalen uten russisk deltakelse, og at de ikke kan garantere for skipenes sikkerhet.

Flere korn skip har likevel seilt ut fra ukrainske havner til tross for Russlands advarsler.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer