Varsler renteheving i september

Sentralbanken rører ikke styringsrenta i denne omgang. Den holdes fortsatt uendret på rekordlave null prosent.

Sentralbanksjef Øystein Olsen og rentekomiteen i Norges Bank holder som ventet styringsrenta uendret på null prosent. Foto: Berit Roald / NTB
Sentralbanksjef Øystein Olsen og rentekomiteen i Norges Bank holder som ventet styringsrenta uendret på null prosent. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Det offentliggjorde Norges Bank klokken 10 torsdag formiddag. Den økonomiske utviklingen har vært om lag som anslått i junirapporten. Gjenåpningen av samfunnet har gitt en markert oppgang i aktiviteten, og arbeidsledigheten har falt videre.

– Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt opp i september, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Det var på forhånd ventet at sentralbankens komité for pengepolitikk og finansiell stabilitet ville holde styringsrenta uendret. Styringsrenta har vært null siden 7. mai i fjor.

– Komiteen mener fortsatt det er behov for en ekspansiv pengepolitikk. Samtidig er forholdene i økonomien i ferd med å normaliseres. Det tilsier at det snart vil være riktig å heve styringsrenten fra dagens nivå, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer