Varsler prishopp på egg og kjøtt

Høyere kostnader og sviktende resultater fører til at Nortura varsler økte priser på egg og kjøtt.

Eggene blir dyrere utover høsten etter at Nortura opplevde svikt i resultatet i årets fire første måneder. Foto: Terje Pedersen / NTB
Eggene blir dyrere utover høsten etter at Nortura opplevde svikt i resultatet i årets fire første måneder. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Nortura la fram resultatet for første tertial onsdag. Der går det fram at samvirket av over 17.000 egg- og kjøttprodusenter over hele landet har fått merke økte strømpriser, krigen i Ukraina og økte transportutgifter.

Da rapporten ble lagt fram, varslet konsernsjef Anne Marit Panengstuen økte priser for kundene.

– Internasjonale flaskehalser og krigen i Ukraina skaper økt risiko og inflasjonspress, noe som påvirker økonomien til både husdyrprodusenter og lønnsomheten i industrien. Denne utviklingen fører til at prisene på egg og kjøtt øker ytterligere i andre halvår, sier Panengstuen.

Utgiftene har økt med 115 millioner kroner og redusert Norturas driftsresultat før skatt som er 117 millioner kroner dårligere enn i samme periode i fjor.

– Prisøkningen på diesel og strøm er de absolutt største kostnadspostene her. I tillegg har kostnadene til emballasje også økt kraftig, sier Panengstuen til Nationen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer