Varsler om stor snøskredfare flere steder i helgen

Det er i helgen stor snøskredfare på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland. – Unngå skredterreng, er oppfordringen fra snøskredvarslingen.

Et ambulansehelikopter i Lyngen etter snøskredet som tok livet av tre menn torsdag. Foto: Marius Hoe / Framtid i Nord / NTB
Et ambulansehelikopter i Lyngen etter snøskredet som tok livet av tre menn torsdag. Foto: Marius Hoe / Framtid i Nord / NTB Vis mer
Publisert

Det har gått flere alvorlige snøskred den siste tiden, blant annet mistet tre franske menn livet i et snøskred i Lyngen i Troms tidligere denne uken.

Det er kommet mye nysnø i fjellet i flere områder de siste dagene. Også i helgen er det meldt mye nysnø i høyden flere steder. Det får Hovedredningssentralen Sør-Norge og snøskredvarslingen til å advare.

– Vi anbefaler alle å unngå skredterreng. Det vil si terreng som er brattere enn 30 grader og utløpssoner for snøskred, sier vaktleder i snøskredvarslingen, Gustav Pless.

I Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Helgeland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Trollheimen er det rødt farevarsel søndag, som er nest høyeste nivå.

I tillegg er det oransje farevarsel for Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Svartisen, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer