Varsler om sterk vind og mye snø: - Ta det med ro

Vinterværet herjer ennå på Vest- og Sørlandet torsdag ettermiddag. Statens vegvesen ber folk i Agder og Telemark la bilen stå grunnet krevende kjøreforhold.

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt varsler at det kraftige været først kommer til Agder, og deretter til Vestfold og Telemark nærmere kvelden. Store mengder snø vil gjøre det utfordrende på veiene, og bilister må forvente forsinkelser og krevende kjøreforhold.

– Vi oppfordrer trafikantene i Agder om å komme seg tidlig hjem i ettermiddag og la bilen stå i kveld, sier Rudi Malmo i Statens vegvesen i en pressemelding.

Ta hjemmekontor fredag

Snøen som kommer, vil føre til vanskelige kjøreforhold i ettermiddag og i kveld. I natt kommer nedbøren for fullt i Vestfold og Telemark.

– La bilen stå og bli hjemme i kveld og ta hjemmekontor i morgen, hvis du kan, sier Malmo.

Vegvesenet har alt tilgjengelig mannskap ute for å sikre, rydde og strø.

Trafikantene bes om å ta det med ro og vise hensyn til brøytemannskapene.

– De er ute og jobber for at du skal komme deg trygt fram, sier Nils Karbø, leder av trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

Skredutsatt

Vinterføyka, med sterk vind og store snømengder, øker på fra torsdag ettermiddag og vil fortsette utover kvelden og natt til fredag.

Trafikanter være forberedt på at veier kan bli stengt og fremkommeligheten begrenset.

I Rogaland og indre strøk av Vestland fylke er det en kombinasjon av vind, sludd og snø som skaper vanskelige kjøreforhold. Der kan fjelloverganger og skredutsatte strekninger bli stengt på kort varsel.

Litt opp langs kysten, på Sunnmøre, skaper sterk vind de største utfordringene. Kombinert med snø kan vinden gi vanskelige kjøreforhold. Det er økt fare for snøskred i utsatte områder, noe som kan føre til stengte veier.

(©NTB)

Mer om