Varsler om glatt føre og snø på fjellet i helgen

Temperaturene faller, og flere steder i landet blir det synkende snøgrense. Sjåfører som skal over fjellet, må forberede seg godt og bruke riktige dekk.

Meteorologen advarer sjåfører som skal over fjellet denne helgen. Kaldt på snaue 1000 meters høyde i Gravdalen på Kvamsfjellet i Gudbrandsdalen. Foto: Paul Kleiven / NTB
Meteorologen advarer sjåfører som skal over fjellet denne helgen. Kaldt på snaue 1000 meters høyde i Gravdalen på Kvamsfjellet i Gudbrandsdalen. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

Det varsles om glatte veier og synkende snøgrense i fjellene i Sør-Norge med gul advarsel. Nedbør kan falle som snø over omkring 800 -1000 meter.

– Hvis det er noen som skal på hytta i helgen, eller skal kjøre over fjellet, er det viktig å være obs. Særlig siden vinterdekksesongen ikke har begynt. Folk må kjøre etter forholdene og bruke riktige dekk når de kjører over fjellovergangene, advarer statsmeteorolog Rannveig Eikill i Meteorologisk institutt.

Været i Sør-Norge for øvrig blir preget av regn og overskyet, særlig første del av fredagen.

– Når det blir klarere ut på lørdagen, og klarvær flere steder mot søndag, kan det også bli kaldt og kanskje nattefrost enkelte indre steder, sier hun.

Over i nord

Det gode høstværet i Nord-Norge, med mange fine dager med sol, er over.

– Lørdag blir det pålandsvind. Det blir ikke mye vind, men det kommer til å trekke inn mer skyer og litt mer regn både lørdag og søndag, sier Eikill.

Det har vært ganske varmt for oktober i hele landet. Temperaturene vil gradvis synke i løpet av helgen og inn mot starten av neste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer