Varsler mistillitsforslag om ikke Johnson går av snarlig

Labour-leder Keir Starmer varsler et mistillitsforslag mot statsminister Boris Johnson i parlamentet om han ikke går av om kort tid.

Labour-leder Keir Starmer, her under utspørringen av Boris Johnson i det britiske underhuset onsdag. Foto: Jessica Taylor / Det britiske parlamentet / AP / NTB.
Labour-leder Keir Starmer, her under utspørringen av Boris Johnson i det britiske underhuset onsdag. Foto: Jessica Taylor / Det britiske parlamentet / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Han må gå av helt og fullt, sier Starmer til Sky News.

– Ikke noe av dette tullet om å klamre seg fast noen måneder til. Han har påført landet løgner, svindel og kaos, fortsetter Labour-lederen.

Flere medier har meldt at Johnson kommer til å trekke seg som statsminister og Tory-leder i løpet av dagen. Han skal likevel ha varslet at han vil fortsette i stillingen inntil en ny Tory-leder blir valgt i oktober.

Den varslede avgangen kommer etter at 59 personer i og rundt Johnsons regjering har sagt opp stillingene sine i protest mot statsministeren. Det har ført til mange tomme stillinger i flere departementer. I utdanningsdepartementet er det ingen politikere igjen i ledelsen.

– Vi sitter nå fast med en regjering som ikke fungerer, midt i en levekostnadskrise, sier Starmer.

Tidligere torsdag har Starmer uttalt at den varslede beskjeden fra Johnson om at han trekker seg er godt nytt for Storbritannia.

– Det burde skjedd for lenge siden. Han har alltid vært uegnet til vervet, sier Starmer i en uttalelse torsdag.

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon er blant flere toppolitikere som synes det høres ut som en dårlig idé at Johnson blir værende til oktober.

– At Johnson blir sittende til høsten virker langt fra ideelt, og kan jo ikke være bærekraftig? spør hun på Twitter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer