Voice:

Varsler kraftig prisøkning

En bra julehandel reddet 2022 for mange i varehandelen, men aktørene frykter 2023. Prisene på klær kan øke med så mye som 18 prosent i løpet av første halvår.

Varehandelen frykter et tøft år i 2023. Kleskonsernet Voice, som omfatter kjedene Vic, Match og Boys of Europe, varsler en prisøkning på opp mot 18 prosent i løpet av første halvår. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB
Varehandelen frykter et tøft år i 2023. Kleskonsernet Voice, som omfatter kjedene Vic, Match og Boys of Europe, varsler en prisøkning på opp mot 18 prosent i løpet av første halvår. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Kleskonsernet Voice, som omfatter kjedene Vic, Match og Boys of Europe, varsler en prisøkning på opp mot 18 prosent i løpet av første halvår, skriver Dagens Næringsliv.

Konsernet stålsetter seg for et langt tøffere marked i 2023, med sterkt marginpress. Det skyldes først og fremst økte kostnader på frakt og høyere råvarepriser. I tillegg sørger en svak kronekurs for at importerte varer blir dyrere.

– Det er jo ganske mye, men varene er allerede blitt dyrere gjennom høsten, så økningen blir ikke så brå, mener administrerende direktør Johnny Ottesen i Voice.

Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk i Virke, er bekymret for første kvartal.

– Kostnadsøkningene bedriftene har vært gjennom i 2022, og særlig andre halvår, har vært så store at de må klare en viss omsetning for å håndtere det. Hvis det blir tilbakeslag fra forbrukernes side, så er det nok mange i varehandelen som er i faresonen, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer