Varsler gebyr på 100 millioner til datingapp

Datatilsynet varsler gebyr på 100 millioner kroner til datingappen Grindr for utlevering av brukernes personopplysninger uten samtykke.

– Vår foreløpige konklusjon er at Grindr har utlevert personopplysninger om brukerne til en rekke tredjeparter uten rettslig grunnlag, sier Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon. Foto: Paul Kleiven / NTB
– Vår foreløpige konklusjon er at Grindr har utlevert personopplysninger om brukerne til en rekke tredjeparter uten rettslig grunnlag, sier Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Datatilsynet mener Grindr har brutt samtykkekravene i den europeiske personvernforordningen GDPR og varsler derfor det som er sitt høyeste gebyr noensinne.

– Datatilsynet ser svært alvorlig på saken. Brukerne fikk ikke utøve reell kontroll over utlevering av egne personopplysninger. Forretningsmodeller som går ut på å tvinge brukeren til å samtykke til noe, og uten å forklare godt hva de samtykker til, er ikke i tråd med loven, sier tilsynets direktør Bjørn Erik Thon.

Grindr: – Ser fram til dialog

Grindr har frist til å gi sine merknader til varselet innen 15. februar.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt brevet fra Datatilsynet. Vi vil nå bruke tid med vår juridiske rådgiver Eva Jarbekk i advokatfirmaet Schjødt for å svare ut varselet, sier Bjørn Richard Johansen i First House, som er pressetalsmann for Grindr i Norge, i en pressemelding.

Han opplyser at de fortsetter å forbedre sin personvernpraksis «i lys av endringer i europeiske regler for personvern».

– Grindr ser fram til å gå i dialog med Datatilsynet for å sikre gode svar og ytterligere informasjon knyttet til varselet vi har mottatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer