Cold Response:

Varsler forsinkelser i trafikken i store deler av Norge

Trafikanter bør beregne ekstra kjøretid på grunn av militær trafikk de kommende månedene, sier Statens vegvesen.

Varsler forsinkelser i trafikken i store deler av Norge
Publisert

– Militær kolonnekjøring og øvelsesaktivitet kan føre til forsinkelser i trafikken i de berørte områdene de neste ukene. Vi ber trafikantene være ekstra oppmerksomme, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

I mars og april kommer over 30.000 soldater til Norge for Nato-øvelsen Cold Response.

I Sørøst-Norge vil det være mest trafikk ved Rena, Elverum, Flisa, Sessvollmoen og Jørstadmoen. I Midt-Norge vil det i hovedsak være aktivitet på Fosen og i stjørdalsområdet. I Nord-Norge vil aktiviteten i all hovedsak foregå mellom Nordkjosbotn og Narvik.

Statens vegvesen oppfordrer trafikanter og øvrig publikum til å følge med på trafikkinformasjon og informasjon som gis av Forsvaret og andre myndigheter om øvingsaktiviteten.

– Dette er spesielt viktig for trafikanter i de områdene som blir berørt under selve øvelsen. Generelt oppfordrer vi trafikantene til være ekstra oppmerksomme og beregne litt ekstra kjøretid, sier Karbø.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer