Varsel om ekstremvarme i Storbritannia

Det britiske Met Office har utstedt sin aller første advarsel om ekstremvarme.

Varmt vær trakk mange til Bournemouth-stranda i Dorset sørvest i England mandag. Foto: Steve Parsons/PA via AP / NTB
Varmt vær trakk mange til Bournemouth-stranda i Dorset sørvest i England mandag. Foto: Steve Parsons/PA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Storbritannias meteorologiske institutt sendte mandag ut varselet for South Wales, West Midlands og sørlige og sørvestlige England.

Store deler av Storbritannia har hatt hetebølgeforhold allerede de siste dagene, men det er ventet at temperaturen vil stige ytterligere i starten av denne uken. Noen områder kan få temperaturer opp mot 33 grader.

Det nye nivået for værvarsling kommer til å stå til og med torsdag, da meteorologene regner med at varmen vil avta, skriver Sky News.

Met Office opprettet det nye ekstremvarme-varselet i juni i år, og dette blir første gang det tas i bruk. Årsaken de mulige helsemessige konsekvensene av vedvarende høye temperaturer og hetebølgeforhold. Også risikoen for at varmen kan påvirke infrastruktur, næringsliv og trafikk, samt den økte skogbrannfaren, er grunner til at Met Office nå advarer om ekstremvarme.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer