Varlser nye angrep

Angrepene mot houthiene har ikke gjort slutt på skipsangrepene i Rødehavet, erkjenner president Joe Biden. Han varsler likevel at USAs angrep vil fortsette.

– Når du sier «nytter, stopper de houthiene?» Nei. Kommer de til å fortsette? Ja, sa Biden til pressen før han gikk om bord i helikopteret utenfor Det hvite hus. Presidenten skal til North Carolina for å snakke om nye investeringer som vil gi 16.000 husholdninger høyhastighetsnett. Foto: Yuri Gripas / AP / NTB
– Når du sier «nytter, stopper de houthiene?» Nei. Kommer de til å fortsette? Ja, sa Biden til pressen før han gikk om bord i helikopteret utenfor Det hvite hus. Presidenten skal til North Carolina for å snakke om nye investeringer som vil gi 16.000 husholdninger høyhastighetsnett. Foto: Yuri Gripas / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det hvite hus opplyste torsdag at amerikanske styrker torsdag morgen gikk til nye angrep mot den jemenittiske gruppen.

USAs president fikk kort tid tidligere spørsmål om hvorvidt de amerikanske og britiske angrepene nytter, i den forstand at de har fått Houthi-bevegelsen til å slutte å angripe skip i Rødehavet.

– Når du sier «nytter, stopper de houthiene?» Nei. Kommer de til å fortsette? Ja, sa Biden til pressen ved Det hvite hus.

Amerikanske styrker i regionen avfyrte en ny runde med raketter fra skip og ubåter mot Houthi-kontrollerte mål i Jemen onsdag. Det er fjerde gang på under en uke at USA har gått til direkte angrep mot den militante gruppen som kontrollerer store deler av Jemen.

Torsdag gjennomførte USA et nytt angrep mot antiskipsraketter som houthiene ifølge Det hvite hus planla å bruke til angrep i Rødehavet.

– Vi gjorde det igjen i morges, angrep et par antiskipsraketter som vi hadde grunn til å tro ble klargjort for en nær forestående avfyring inn i det sørlige Rødehavet, sier talsmann John Kirby i det nasjonale sikkerhetsrådet til pressen.

(©NTB)

Mer om