Vårfølelsen holder seg i store deler av landet

Vinteren klorer seg fortsatt fast helt i nord, mens store deler av landet kan kjenne på følelsen av vår i helgen og neste uke.

– Jeg kan nok tro at folk synes det føles som at våren er på gang, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule i Meteorologisk institutt. Kanskje får noen båten på fjorden? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
– Jeg kan nok tro at folk synes det føles som at våren er på gang, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule i Meteorologisk institutt. Kanskje får noen båten på fjorden? Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg kan nok tro at folk synes det føles som om våren er på gang, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule i Meteorologisk institutt.

Men i de periodene det er sol og finvær og mindre skyer sør i landet, vil det fortsatt bli minusgrader om natten flere steder. Det gjelder spesielt i indre strøk og i høyden.

I Nord-Norge holder vinteren seg fortsatt gjennom helgen, og også i neste uke holder temperaturene seg stort sett under null.

Barentshavet

Meteorologene mener at fellesnevneren for været denne helgen, er at lavtrykket i Barentshavet styrer situasjonen over det meste av Norge.

I Nord-Norge blir det vindøkning fredag. Det blir sludd og snø som når det blir mildere, går over til regn på kysten. Bare helt øst i Finnmark vil kulda bli stående igjen. Men på slutten av helga synker temperaturene igjen, og det blir bygevær og stiv og sterk kuling på de utsatte stedene.

– Det ser bedre ut i sør i begynnelsen av helgen. Her er det roligere vind, men nedbør fra nord når Trøndelag og Møre og Romsdal i løpet av fredagen, sier meteorologen.

Det blir også mer skyer helt nord på Østlandet og Vestlandet, mens det blir bedre vær jo lenger sør man kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer