Var mistenkt for Litvinenko-drapet - døde av corona

En russisk mann som var mistenkt for drapet i 2006 på den russiske dissidenten Aleksandr Litvinenko i London, er død av covid-19.

Aleksandr Litvinenko døde i 2006. (Foto: AP/NTB)
Aleksandr Litvinenko døde i 2006. (Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Sørgelige nyheter. Min nære og lojale venn Dmitrij Kovtun har plutselig dødd som følge av sykdom i forbindelse med en koronainfeksjon, skriver Duma-medlemmet Andrej Lugovoj, som også var mistenkt i saken.

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fastslo i september at Russland var ansvarlig for drapet på den tidligere agenten Litvinenko, og at det er klare tegn på at Kovtun og Lugovoj handlet på vegne av russiske myndigheter.

Litvinenko døde etter å ha drukket te med den radioaktive isotopen Polonium på et hotell i London etter å ha hatt et møte med Kovtun og Lugovoj.

Russland avviser anklagene, men saken har vært en tung belastning for forholdet mellom Storbritannia og Russland i alle år siden. Alle forsøk på å få de to utlevert, har mislyktes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer