Var det riktig?

Mæland selv sier at årsaken til hans avgang er at Faremo og andre politikere ikke har vært klare nok på om han har tillit.

(upublisert) Opprettet
Justisminister Grete Faremo (Ap) opplyste torsdag kveld at politidirektør Øystein Mæland har trukket seg. Justisministeren forklarte at hun antar at Mæland både har vurdert situasjonen opp mot hennes inhabilitet og 22. juli-kommisjonens knusende rapport når han nå har trukket seg. Torsdag formiddag var Øystein Mærland i hastemøte med landets politimestere. Ett av resultatene fra møtet var at 27 politimesterne slo ring rundt ham, og gav Mæland hundre prosent støtte til å fortsette som politidirektør. Politisjefene møtte pressen etter hastemøtet på Gardermoen. - Det var ingenting som tilsa at han skulle trekke seg, vi var enig om å gå videre. Det var full enighet om linjen vi trakk opp og vi var positiv til å ta sats. Dette kommer overraskende, sier politimester i Salten politidistrikt, Geir Ove Heir. Du kan lese hele saken både her og her. Var det riktig av Mæland å trekke seg? Er det andre som bør trekke seg? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under. Vi minner om at vi ønsker en saklig debatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.