Vant igjen - avgjorde Champions Chess-finalen før siste runde

Magnus Carlsen gjorde som i hele Champions Chess-sesongen. Han slo også Rameshbabu Praggnanandhaa og er vinner av finaleturneringen før siste runde søndag.

Magnus Carlsen tok sin sjette strake seier i sesongfinalen i Champions Chess Tour og har vunnet turneringen før siste runde søndag. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen tok sin sjette strake seier i sesongfinalen i Champions Chess Tour og har vunnet turneringen før siste runde søndag. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Magnus Carlsen har vært den beste gjennom hele året og sikret sammenlagtseieren allerede før sesongfinalen.

Der har han likevel herjet og vunnet alle sine seks kamper så langt. Før søndagens duell med Jan-Krzysztof Duda har han en uinntakelig ledelse.

Likevel har han noe å spille for også da. Han kan fullføre en unik prestasjon ved å vinne alle sju kamper.

Mot Praggnanandhaa vant Carlsen første parti med svarte brikker etter 55 trekk, deretter det neste med hvite etter 74 trekk. Dermed trengte han bare en remis på de to siste partiene for å vinne kampen, og det innkasserte han med svart etter 36 trekk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer