Influensa:

Vanligvis smittes rundt 500.000 - denne sesongen er kun 13 smittet

Hvert år smittes rundt 500.000 personer med influensa i Norge. Så langt denne sesongen har det vært påvist totalt 13 smittetilfeller.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg holdt opp en dose med sesongens influensavaksine i oktober i fjor. Men den har det vært lite i bruk denne sesongen. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
FHI-direktør Camilla Stoltenberg holdt opp en dose med sesongens influensavaksine i oktober i fjor. Men den har det vært lite i bruk denne sesongen. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

– Det er ekstremt lavt. Jeg kan ikke huske at det noen gang har vært så lavt som nå, sier professor og influensaforsker Rebecca Jane Cox ved Universitetet i Bergen og Haukeland universitetssjukehus til NTB.

Vanligvis starter influensasesongen smått i uke 40 og varer til rundt uke 20. Det betyr at vi nå går inn i den siste femtedelen av sesongen nesten helt uten smittetilfeller.

Sist gang det ble registrert et nytt smittetilfelle, var i februar, opplyser Folkehelseinstituttet i sin forrige ukesrapport. Det var også det eneste smittetilfellet den måneden.

I slutten av januar da Norge vanligvis ville vært rundt halvveis i sesongen, ble det registrert tre tilfeller.

Coronatiltak effektive mot influensa

Det er ikke så overraskende at smittetallene er så lave, sier Cox.

– Coronatiltakene fungerer veldig bra mot influensa. Disse to virusene har lik smittemåte, og tiltakene fungerer veldig bra mot begge to, sier hun.

Uka etter påske kommer Folkehelseinstituttet med en ny rapport over de siste to-tre ukene. Lite tyder på at bildet kommer til å endre seg, i og med at koronarestriksjonene er på sitt strengeste siden utbruddet i mars i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer