Valgobservatører fra OSSE: Trump har grovt misbrukt sin posisjon

Gruppa av valgobservatører i USA fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) kommer med skarpe anklager mot president Donald Trump.

Trump feiret seier i Det hvite hus allerede på valgnatten, enda valgresultatet fortsatt var uklar. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Trump feiret seier i Det hvite hus allerede på valgnatten, enda valgresultatet fortsatt var uklar. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

I en ny uttalelse til avisa Stuttgarter Zeitung anklager lederen for oppdraget, Michael Link, Trump for grovt misbruk av sin posisjon som president.

– Det mest forstyrrende var at med alle symbolene på makt som presidentembetet og Det hvite hus innebærer, ba USAs statsoverhode om at man skulle slutte å telle stemmer fordi han angivelig hadde vunnet, sier Link, som selv er tysk parlamentariker.

Han kaller dette grovt maktmisbruk, og legger til at anklagene om valgfusk er grunnløse.

Trump har sådd tvil om valgresultatet og valgets legitimitet gjentatte ganger både før og etter valget tirsdag, med grunnløse påstander om fusk og ugyldige stemmer. På valgnatta erklærte han at han hadde vunnet lenge før det var kommet avgjørende resultater fra store deler av landet.

OSSE-observatørene er bekymret for hva Trumps uttalelser vil gjøre med tilliten til demokratiet.

– Grunnløse påstander om systematiske mangler, spesielt fra den sittende presidenten, deriblant på valgkvelden, skader befolkningens tillit til demokratiske institusjoner, fastslo den samme Link natt til torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer