Valgforsker: Wara var Frps minst omstridte justisminister

Valgforsker Bernt Aardal sier utskiftningene av justisministre fra Frp er en belastning for partiet. Men Tor Mikkel Wara er den minst omstridte, slår han fast.

GÅR AV: Tor Mikkel Wara går av som justisminister. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
GÅR AV: Tor Mikkel Wara går av som justisminister. Det opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Det har vært en del skandaler som har gjort at statsråder har måttet gå av, men denne saken tror jeg er historisk veldig spesiell. Det er ikke statsråden som har forårsaket dette selv, sier Bernt Aardal til VG.

Han mener at Wara er den minst kontroversielle av alle justisministrene Frp har hatt.

Torsdag trakk Wara seg som justisminister, samme dag som PST kunngjorde at de mistenker hans samboer, Laila Anita Bertheussen, for samtlige hendelser utenfor parets hus.

Solberg-regjeringens runddans med justisministre startet imidlertid med Anders Anundsen. I 2015 vedtok Stortinget kritikk mot hans håndtering av den såkalte asylbarnsaken. Året etter ble departementet han ledet, bøtelagt av Datatilsynet for brudd på personopplysningsloven i forbindelse med en mye omtalt informasjonsvideo. Mot slutten av 2016 ble han byttet ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer