Valget er i gang for alvor: Ventes rekordhøy deltakelse

Presidentvalget 2020 er i gang for alvor. Valglokalene i en rekke delstater nordøst i USA, blant annet New York, har åpnet dørene.

Valgdeltakelsen har vært svært høy i løpet av den første tiden valglokalene har vært åpen. Her fra Los Angeles. Foto: Damian Dovarganes /AP / NTB scanpix.
Valgdeltakelsen har vært svært høy i løpet av den første tiden valglokalene har vært åpen. Her fra Los Angeles. Foto: Damian Dovarganes /AP / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Valglokalene er nå åpne i Connecticut, Indiana, Kentucky, Maine, New Jersey, New York og Virginia.

Det ventes rekordhøy valgdeltakelse i år, til tross for at pandemien har satt preg på USA denne høsten.

Før valgdagen rullet i gang, har hele 99,65 millioner amerikanere forhåndsstemt, viser tall fra U.S. Elections Project. Av dem har 35,72 millioner forhåndsstemt med personlig oppmøte, mens 63,93 millioner har sendt inn poststemme.

Demokratenes kandidat, Joe Biden, leder på nesten alle meningsmålingene.

– Jeg har på følelsen at vi kommer til å samles til en stor seier i morgen, sa Biden under et valgkamparrangement mandag kveld i Pittsburgh Pennsylvania, hvor han sto på scenen sammen med popstjernen Lady Gaga.

Sittende president Donald Trump hevder på sin side at meningsmålingene kan være rigget mot ham.

– Vi kommer til å få nok en vakker seier i morgen, sa han til en folkemengde i Michigan tirsdag morgen.

Førstegangsvelger Wanda Carillo viser et «I voted (jeg stemte)"-klistremerke i Echo Park-området i Los Angeles etter å ha vært innom valglokalet. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB
Førstegangsvelger Wanda Carillo viser et «I voted (jeg stemte)"-klistremerke i Echo Park-området i Los Angeles etter å ha vært innom valglokalet. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Vis mer
Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer