Vålerenga ute av kvinnenes Champions League etter tap for svenske Häcken

Vålerenga klarte ikke å kvalifisere seg til Champions League-gruppespill. Det ble tap 3-6 sammenlagt for Häcken etter onsdagens 2-3-tap.

Vålerengas trener Jack Majgaard Jensen og hans mannskap er ute av Champions League. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Vålerengas trener Jack Majgaard Jensen og hans mannskap er ute av Champions League. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslolaget hadde en tøff oppgave foran seg etter 1-3-tapet i hjemmekampen sist uke, og klarte ikke å ta seg videre sammenlagt.

– Det er veldig surt og skuffende. Frustrerende. Vi kommer litt for dårlig ut fra start. Vi blir bedre og bedre gjennom hele kampen og jobber hardt. Vi skaper mange sjanser, sa Stine Ballisager Pedersen til NTB

– Det ble stang ut for oss i denne kampen. De er mer kyniske i boksene, og det er det som gir utslag, sa Pedersen videre.

I Sverige hadde både Häcken og Vålerenga sine muligheter før hjemmelaget tok ledelsen etter 39 minutter. Lotta Ökvist slo en corner i boksen som fant Stina Blackstenius. Hun styrte ballen i mål fra kloss hold til 1-0.

Hun herjet med fem scoringer for et Sverige som tok OL-sølv i Tokyo tidligere i sommer og scoret også i det første oppgjøret mot Vålerenga i Oslo sist uke. Spissen har scoret tolv mål og hatt åtte målgivende på femten seriekamper denne sesongen.

Den andre omgangen var sju minutter gammel da Blackstenius la på til 2-0 etter å ha rundet VIF-keeper Hannah Seabert og satt ballen i det åpne målet.

Synne Jensen reduserte til 1-2 etter 73 minutter og skapte spenning, men håpet ble slukket bare fem minutter senere da Johanna Kaneryd styrte ballen i mål etter en corner. Katie Stengel redusering i sluttminuttene ble et trøstemål.

Dermed ble det 3-6 sammenlagt. Vålerenga må nå fokusere på Toppserien og cupen. De er nummer fire i serien og i kvartfinalen i cupen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer