Vakthold gjennom natten ved brannrammet boligblokk i Drammen

Politiet har gjennom natten holdt vakt ved den brannrammede boligblokken på Fjell i Drammen. Brannårsaken er fortsatt ukjent.

Beboerne i en boligblokk i Drammen ble evakuert onsdag ettermiddag etter at det tok til å brenne. Brannvesenet har startet slokking, og det er ikke kontroll på brannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Beboerne i en boligblokk i Drammen ble evakuert onsdag ettermiddag etter at det tok til å brenne. Brannvesenet har startet slokking, og det er ikke kontroll på brannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har holdt vakthold på stedet gjennom natta og kommer til å fortsette med det fram til vi kan starte de tekniske undersøkelsene. Det skjer trolig i løpet av formiddagen, sier operasjonsleder Tommy Eriksen i Sørøst politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Ingen er meldt savnet etter brannen, og ingen ble skadd.

– Det har gått over all forventning, når det først var så ille, sier operasjonslederen.

Det var ved 15.30-tiden onsdag at nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell i Drammen. Det er fortsatt for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Det var ved 15.30-tiden onsdag at nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell i Drammen. Det tok over fem timer å få kontroll på brannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det var ved 15.30-tiden onsdag at nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei på Fjell i Drammen. Det tok over fem timer å få kontroll på brannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

– Den startet på en balkong i niende etasje, og det tok raskt fyr i takkonstruksjonen. Der var det mye gammelt trevirke og isopor, så flammene spredte seg raskt, forteller Eriksen.

Det tok derfor tid før brannvesenet kunne melde at det var kontroll på brannen. Det skjedde i 21-tiden onsdag kveld.

I alt 175 personer var onsdag kveld registrert som evakuerte, ifølge Drammens Tidende. Ingen av de evakuerte beboerne har fått flytte tilbake, opplyser politiet.

De evakuerte ble i forbindelse med brannen samlet på Fjell skole. Drammens kommune satte krisestab og ba folk som trengte hjelp til å finne et sted å bo, om å ta kontakt. Flere av dem ble kjørt til hoteller i regionen som hadde plass.

Minst 16 skademeldinger

If forsikringsselskap har mottatt 16 skademeldinger etter den voldsomme boligblokkbrannen i Drammen onsdag. Selskapet venter en økning i dagene fremover.

– Erfaringsmessig er det mange praktiske spørsmål som dukker opp når boligen din er rammet av brann og du blir evakuert. Ved større hendelser oppretter vi krisestab, og den var i full aktivitet og fulgte brannen tett utover ettermiddagen og kvelden i går, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Torsdag formiddag skal de møte beboerne på Fjell for å bistå med forsikringsdekning og hjelp, opplyser Clementz.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer