Vaksinerte smittes av deltavarianten i Israel

Pfizer/Biontech-vaksinen forhindrer ikke at mange smittes av koronavirusets deltavariant, konstaterer helsemyndighetene i Israel.

Smittespredningen øker på nytt i Israel, til tross for at over halvparten av innbyggerne er fullvaksinert. Foto: AP / NTB
Smittespredningen øker på nytt i Israel, til tross for at over halvparten av innbyggerne er fullvaksinert. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Siden 6. juni har vaksinens effektivitet når det gjelder å forhindre nye infeksjoner falt til 64 prosent. I februar ble effekten av vaksinen anslått til 95,8 prosent, ifølge det israelske helsedepartementet.

56 prosent av innbyggerne i Israel er nå fullvaksinert, de aller fleste med Pfizer/Biontech-vaksinen, men det forhindrer ikke at smittespredningen på nytt har skutt fart.

93 prosent av dem som smittes, kan imidlertid takke vaksinen for at de ikke blir alvorlig syke og havner på sykehus, mot rundt 99 prosent i februar.

Søndag fikk 334 israelere påvist koronasmitte, mange av dem unge. Sist over 300 fikk påvist smitte på et døgn i Israel, var i begynnelsen av februar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer