Vaksineringen i Østfold kunne vært firedoblet

Helseforetakene i Østfold sier de er godt organisert og klare for å vaksinere flere om de får muligheten. Tilgangen på vaksinedoser er det som begrenser.

Magnus Johansen jobber som sykepleier ved lungeavdelingen på Sykehuset Østfold på Kalnes og har behandlet koronapasienter i rundt ti måneder. Onsdag var han den første helsearbeideren i Østfold som fikk koronavaksinen. Sykepleier Elisabeth Alexandersen ved bedriftshelsetjenesten Avonova satte vaksinen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Magnus Johansen jobber som sykepleier ved lungeavdelingen på Sykehuset Østfold på Kalnes og har behandlet koronapasienter i rundt ti måneder. Onsdag var han den første helsearbeideren i Østfold som fikk koronavaksinen. Sykepleier Elisabeth Alexandersen ved bedriftshelsetjenesten Avonova satte vaksinen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag ble sykepleier Magnus Johansen ved lungeavdelingen på sykehuset på Kalnes den første helsearbeideren som fikk koronavaksinen i Østfold.

– Når man har jobbet med koronapasienter i ett år, er det en lettelse, sier Johansen som vedgår at det har vært tøft i perioder.

Sykehuset i Østfold har fått nok doser til å vaksinere 816 ansatte i helsevesenet. Det venter sykehuset å klare i løpet av neste uke.

– Dette er mange færre enn vi skulle ønske at vi kunne vaksinert. Vi har prioritert de som er tettest på koronapasientene og de som kan opprettholde øyeblikk hjelp-funksjonen i sykehuset, sier administrerende direktør Hege Gjessing for Sykehuset Østfold.

Kunne firedoblet

Dette er en trygg og rolig start når det gjelder å vaksinere de ansatte, men nå er systemet i gang, sier sykehusapoteker Thomas Bäckstrøm ved Sykehusapotekene Østfold.

Rundt 120 personer får vaksinen onsdag. I Østfold kunne man vaksinert opptil fire ganger så mange personer på sykehuset dersom de hadde hatt flere vaksinedoser tilgjengelig, anslår Bäckstrøm.

– Vi burde nok klart 400–500 personer per dag, sier Bäckstrøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer