Vaksineforsker mener intensivkapasiteten på sykehusene må økes

Corona har kommet for å bli, og vi må framover leve med større risiko. Det sier vaksineforsker Gunnveig Grødeland, som mener intensivkapasiteten må styrkes.

Vaksineforsker Gunnveig Grødeland mener intensivkapasiteten må styrkes permanent på norske sykehus ettersom koronaviruset er kommet for å bli. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Vaksineforsker Gunnveig Grødeland mener intensivkapasiteten må styrkes permanent på norske sykehus ettersom koronaviruset er kommet for å bli. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaksineforsker Gunnveig Grødeland ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo, er ikke spesielt bekymret for at smittetallene og antall sykehusinnleggelser stiger.

– På grunn av vaksinene er ikke smittespredningen noe vi i utgangspunktet skal være bekymret for. Alle som har tatt den, er godt beskyttet, sier hun til Klassekampen.

Hun mener at coronaviruset er kommet for å bli og at det vil komme på toppen av den vanlige influensasesongen. Grødeland etterlyser derfor en diskusjon om intensivkapasiteten i helsevesenet, der coronasmitten har sørget for at kapasiteten er sprengt flere steder.

– Vi bør gi dem som jobber der et pusterom. De er allerede slitne, sier hun.

På dette punktet får hun støtte fra Legeforeningens president Anne-Karin Rime.

– Helsetjenesten har stått i et ekstremt press i snart to år, og det har manglet vikarer. Mange har jobbet mye mer enn man kan forlange og forvente, og det kan ikke fortsette i det uendelige, sier Rime.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer