Væromslag gir fare for is og flom

På Østlandet er det fra lørdag formiddag fare på is på grunn av omslag til mildvær og regn. Samtidig er det flomfare i kystnære deler av Agder og Rogaland.

Bilene i Oslo var fredag kveld dekket av snø etter det kraftige snøværet. Nå er det fare for is når snøen smelter. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Bilene i Oslo var fredag kveld dekket av snø etter det kraftige snøværet. Nå er det fare for is når snøen smelter. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

På Østlandet er det utstedt gult farevarsel, og meteorologene ber folk vurdere å bruke brodder. Isen kan være vanskelig å se.

– Fra lørdag formiddag er det fare for is på grunn av omslag til mildvær og regn som fryser på bakken i sørlige områder. Utover ettermiddagen gjelder dette også områdene nordover mot Mjøsa, heter det i farevarselet.

I Agder og Rogaland er det gult farevarsel. Her er det frost i bakken og mye snø og is på veiene, samtidig som det ventes væromslag lørdag formiddag med snøsmelting og regn opp mot 600 meter over havet.

– Dette kan føre til lokale oversvømmelser og overvann over veier som følge av tette rister, stikkrenner, og andre tette vannveier. Det ventes ikke flom i elver, men økende vannføring og eventuell ispropper kan føre til lokale oversvømmelser i bekker og små elver, heter det.

I tillegg er det utstedt gult farevarsel om snøfokk på fjellet i Sør-Norge grunnet kraftig vind fra sørøst og snø.

– Dette kan gi dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold, og kan medføre kolonnekjøring og stengte veier.

(©NTB)

Mer om