Væromslag gir fare for is og flom i Sør-Norge - Politiet ber folk la bilen stå

Politiet ber folk i Asker, Bærum og Oslo om å la bilen stå dersom man ikke må ut i trafikken. Mildvær og regn har ført til speilglatte veier på Østlandet.

Bilene i Oslo var fredag kveld dekket av snø etter det kraftige snøværet. Nå er det fare for is når snøen smelter. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Bilene i Oslo var fredag kveld dekket av snø etter det kraftige snøværet. Nå er det fare for is når snøen smelter. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

Politiet i Oslo opplyser på Twitter at de har mottatt svært mange telefoner om glatte veier og vanskelige kjøreforhold i Asker, Bærum og Oslo kommune.

– Dersom du ikke trenger å kjøre bil i dag, anbefaler vi deg om å la bilen stå, er oppfordringen fra politiet.

De forteller også om problemer mot Vestmarksetra utenfor Lysaker.

Fare for is

På Østlandet er utstedt gult farevarsel, og meteorologene ber folk vurdere å bruke brodder. Isen kan være vanskelig å se.

– Fra lørdag formiddag er det fare for is på grunn av omslag til mildvær og regn som fryser på bakken i sørlige områder. Utover ettermiddagen gjelder dette også områdene nordover mot Mjøsa, heter det i farevarselet.

Flomfare i sør

Samtidig er det flomfare i kystnære deler av Agder og Rogaland – hvor det er gult farevarsel. Her er det frost i bakken og mye snø og is på veiene, samtidig som det ventes væromslag med snøsmelting og regn opp mot 600 meter over havet.

– Dette kan føre til lokale oversvømmelser og overvann over veier som følge av tette rister, stikkrenner, og andre tette vannveier. Det ventes ikke flom i elver, men økende vannføring og eventuell ispropper kan føre til lokale oversvømmelser i bekker og små elver, heter det i varselet.

I tillegg er det utstedt gult farevarsel om snøfokk på fjellet i Sør-Norge grunnet kraftig vind fra sørøst og snø.

– Dette kan gi dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold, og kan medføre kolonnekjøring og stengte veier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer