Været splitter landet i to - her kan det bli 40 centimeter snø

Resten av uken vil det bli litt mildere i store deler av Norge. Kulden vil dog vedvare, og været vil splitte landet i to.

Det fine vinterværet vil fortsette i Sør-Norge inn mot helgen. I nord vil derimot snøen dale. Foto: Solveig Vikene / NTB
Det fine vinterværet vil fortsette i Sør-Norge inn mot helgen. I nord vil derimot snøen dale. Foto: Solveig Vikene / NTB Vis mer
Publisert

– Det bygger seg opp et høytrykk i Sør-Norge, inkludert Trøndelag. Det betyr at både klarværet og kulda vil fortsette. Så det fine vinterværet vil vedvare sør i landet, sier meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det er derimot, som regel, dårlig nytt for Nord-Norge at et høytrykk bygger seg opp i Sør-Norge, ifølge meteorologen.

– Det kommer et lavtrykk inn fra havet og mot den nordlige delen av landet. Så det er ute et farevarsel for snø i Sør-Troms. Det er snakk om at det kan komme 20 til 40 centimeter med snø. Torsdag og fredag kan man si at det generelt blir en del snø i Troms og Nordland, sier han.

Utfordrende kjøreforhold

I Nord-Norge, spesielt i Troms, meldes det om mye vind, og det vil blåse opp til storm på kysten. Det vil være vanskelige kjøreforhold med mye snøfokk, noe som kan føre til problemer langs veien.

– Det blir godt, gammeldags vintervær i Nord-Norge. Det har vært veldig rolig og pent vær i landsdelen, men nå kommer vinterværet tilbake, sier Sarchosidis.

Gradestokken kan bevege seg mot null

Litt skyer kan forekomme i det ellers så fine været som er meldt i Trøndelag, Østlandet og på Sørlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer