Været splitter landet i to - her kan det bli 40 centimeter snø

Resten av uken vil det bli litt mildere i store deler av Norge. Kulden vil dog vedvare, og været vil splitte landet i to.

Det fine vinterværet vil fortsette i Sør-Norge inn mot helgen. I nord vil derimot snøen dale. Foto: Solveig Vikene / NTB
Det fine vinterværet vil fortsette i Sør-Norge inn mot helgen. I nord vil derimot snøen dale. Foto: Solveig Vikene / NTB Vis mer
Publisert

– Det bygger seg opp et høytrykk i Sør-Norge, inkludert Trøndelag. Det betyr at både klarværet og kulda vil fortsette. Så det fine vinterværet vil vedvare sør i landet, sier meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det er derimot, som regel, dårlig nytt for Nord-Norge at et høytrykk bygger seg opp i Sør-Norge, ifølge meteorologen.

– Det kommer et lavtrykk inn fra havet og mot den nordlige delen av landet. Så det er ute et farevarsel for snø i Sør-Troms. Det er snakk om at det kan komme 20 til 40 centimeter med snø. Torsdag og fredag kan man si at det generelt blir en del snø i Troms og Nordland, sier han.

Utfordrende kjøreforhold

I Nord-Norge, spesielt i Troms, meldes det om mye vind, og det vil blåse opp til storm på kysten. Det vil være vanskelige kjøreforhold med mye snøfokk, noe som kan føre til problemer langs veien.

– Det blir godt, gammeldags vintervær i Nord-Norge. Det har vært veldig rolig og pent vær i landsdelen, men nå kommer vinterværet tilbake, sier Sarchosidis.

Gradestokken kan bevege seg mot null

Litt skyer kan forekomme i det ellers så fine været som er meldt i Trøndelag, Østlandet og på Sørlandet.

På Vestlandet kan det være at gradestokken bevege seg opp mot null. Bergen kan få mellom minus 3 grader og pluss 1 grad på søndag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer