Været snur: Nå blir det best i nord

Kjøligere og regn i sør.

(upublisert) Opprettet

Søringene kan pakke bort shorts og bikini, for nå blir det kjøligere og regn. Finnmark får trolig det fineste været den siste aprilhelgen.

- I nord blir det litt bedring de neste dagene. Det blir fralandsvind og fredag og lørdag kan det bli oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes om værutsiktene nord for Trøndelag.

Finnmark får stort sett oppholdsvær og forholdsvis rolige vindforhold, men temperaturer rundt null gir kanskje ikke den helt store vårfornemmelsen enda.

– Men det er nok Finnmark som får det fineste helgeværet, slår hun fast.

- Betydelig kaldere

Men i sør er de siste dagers forsmak på sommer over. På Østlandet og Sørlandet kan temperaturene komme opp i maks 10 grader.

– Det blir betydelig kaldere enn hva vi har vært bortskjemt med de siste dagene, sier Moxnes.

På Vestlandet blir det forholdsvis lave temperaturer. Noen få varmegrader er alt meteorologen kan love.

Været som er i vente i sør, skyldes «slappe lavtrykk». Det er ikke de voldsomme værsystemene som vinteren gjerne bringer med seg, men nedbør i form av regnbyger i lavlandet og snø i høyden.

Vinterdekk i fjellet

Det var torsdag varslet om vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge.

- Man kan ikke regne med at man kan krysse fjellovergangene med sommerdekk, advarer Moxnes.

Akkurat hvor nedbøren i sør kommer, er det vanskelig å si noe om nå, og Moxnes oppfordrer folk som skal kjøre fjellovergangene de neste dagene til å følge med på lokale værvarsler.

Trøndelag får typisk trøndervær: vekslende. Det kan komme gløtt av sol og perioder med regn, eller snø i fjellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.