Onsdag og torsdag kan det bli både kraftig regn, varmerekorder, flom og skred. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Onsdag og torsdag kan det bli både kraftig regn, varmerekorder, flom og skred. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Været

Været de neste dagene: Varmerekorder, kraftig nedbør, farevarsel og skredfare

På Vestlandet melder NVE om flomfare og fare for jord- og flomskred på grunn av kraftige regnbyger. Samtidig melder meteorologene om 30 grader flere steder.

Publisert

Det er i det hele tatt meldt om mye vær de neste dagene. Onsdag og torsdag kan det bli både kraftig regn, varmerekorder, flom og skred.

Meteorologene har sendt ut oransje farevarsel for styrtregn i Sogn og Fjordane og Hordaland og gult nivå nord i Rogaland.

Lokalt kan det komme 30 til 55 millimeter nedbør i løpet av tre timer. Kraftigst regn ventes fra onsdag ettermiddag til torsdag morgen.

NVE har sendt ut varsel om flomfare på gult nivå for Vestlandet på grunn av den kraftig nedbøren. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, advarer NVE på varslingstjenesten varsom.no.

De store nedbørsmengdene fører dessuten til jord- og flomskredfare på Vestlandet, også dette på gult nivå.

Første del av onsdag kan det komme kraftige regn- eller haglbyger i Agder, Telemark, Vestfold, Østfold og Buskerud, ifølge meteorologene. Lokalt kan det komme 20 millimeter nedbør på en time.

Samtidig går det mot varmerekorder flere steder.

– Aldri har det vært over 30 grader så sent på sommeren, men nå er det mulighet for så høye temperaturer flere steder. Dette gjelder mange steder sør i landet, så langt nord som på Helgeland, opplyses det.

Torsdag er det trolig slutt på det varme været.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.