Væpnet politiaksjon etter at en mann ble skutt i Trondheim

Politiet går til væpnet aksjon i et bygg på Lademoen i Trondheim etter at en mann ble skutt og skadd. To er pågrepet, mens politiet nå leter etter to andre.

En mann ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim etter en skyteepisode. Skadene er ikke livstruende. Foto: Gorm Kallestad/NTB
En mann ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim etter en skyteepisode. Skadene er ikke livstruende. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nå blir det en leteaksjon her etter hendelsen i natt. Vi søker etter spor og folk og bevis etter det som har skjedd, sier politiets innsatsleder Mattis Hamborg til Adresseavisen.

Politiet har sperret av veiene rundt hele kvartalet, og væpnet politi holder vakt flere steder.

– Vi vet at det er folk i bygget, men vi har ikke pågrepet noen i saken. Det er grunnen til at vi ønsker å gjennomsøke hele bygget, sier Hamborg.

Leter etter våpenet

Bygget er i nærheten av åstedet, og politiet mistenker derfor at gjerningspersoner kan befinne seg her.

Politiet søker med personer, hunder og drone. De vet foreløpig ikke hvor våpenet er.

– Nei, det er ett av bevisene vi søker etter, sier Hamborg.

Mann og kvinne pågrepet

En mann og en kvinne er pågrepet, opplyser påtaleansvarlig Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

– De var i nærheten og er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. Vi er usikker på deres rolle – og om de har medvirket, sier hun til avisen.

Politiet leter i tillegg etter en annen mann og en kvinne. Begge er i 50-årene.

Politiet ber om tips

Politiet fikk klokken 2.37 natt til torsdag melding om at en mann i slutten av 40-årene var skutt på Lademoen i Trondheim. Mannen er ikke livstruende skadd. Han ble kjørt til St. Olavs hospital.

Politiet ønsker tips i saken, og alle observasjoner av personer og kjøretøy er av interesse.

Personer som har sett eller hørt noe mellom klokken 2 og 3 i området Anders Buens gate til Anton Kalvaas gate på Lademoen, bes melde fra.

Kjenninger av politiet

– Både fornærmede og gjerningspersoner er kjent for politiet fra før, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet karakteriserer hendelsen som alvorlig.

– Det er gjennomført innledende avhør av den fornærmede, sier påtaleansvarlig Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Bruker drone

Politiet vil ikke si hvor den fornærmede ble funnet.

Ifølge Adresseavisen gjorde politiet undersøkelser i en bygård torsdag morgen. Også krimteknikere var på plass, og de brukte også drone i området.

– Det er en relasjon mellom den fornærmede og gjerningsperson, sa operasjonsleder Anlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt til avisen tidligere torsdag.

Politiet ble varslet om hendelsen av AMK.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer