Væpnet mann prøvde å ta seg inn i FBI-kontor – drept av politiet

En væpnet mann, som kan ha vært knyttet til høyreekstreme grupper, ble drept av politiet etter å ha prøvd å ta seg inn på et FBI-kontor i Ohio i USA.

Landeveien den bevæpnede mannen som forsøkte å ta seg inn i et FBI-kontor, til slutt kjørte inn på ble sperret av etter skuddvekslingen. Foto: Jay LaPrete / AP / NTB
Landeveien den bevæpnede mannen som forsøkte å ta seg inn i et FBI-kontor, til slutt kjørte inn på ble sperret av etter skuddvekslingen. Foto: Jay LaPrete / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen hadde på seg skuddsikker vest og var bevæpnet med et skytevåpen da han forsøkte å ta seg inn på det føderale politiet FBIs Cincinnati-kontor i Ohio torsdag morgen lokal tid. Da agenter forsøkte å stanse ham, flyktet han fra stedet.

Han satte seg inn i en bil og kjørte ut på motorveien Interstate 71. Der ble han oppdaget av en politibil som fulgte etter ham. Mannen avfyrte skudd mot politiet før han forlot motorveien og satte fra seg bilen på en landevei, opplyser politiet.

Deretter ble det en skuddveksling med politiet før mannen ble skutt og drept rundt klokka 15.45. Politiet sier de hadde forsøkt å forhandle og få mannen til å overgi seg.

Knyttes til høyreekstreme grupper

Mannen kan ifølge politiet muligens knyttes til høyreekstreme grupper som Proud Boys. Dette etterforskes nå. Han skal ha vært i Washington i dagene før stormingen av Kongressen 6. januar i fjor og kan ha deltatt i selve stormingen, ifølge politikilder.

NBC News skriver at mannen skrøt av sin tilstedeværelse under stormingen på det Trump-eide sosiale mediet Truth Social. Han skal også ha oppfordret til vold på det sosiale mediet flere ganger etter ransakingen av ekspresident Donald Trumps bolig i Florida tidligere denne uka.

Advarte mot trusler

FBI-direktør Christopher Wray advarte onsdag mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter ransakingen.

På nettet har det kommet mange trusler mot FBI-folk og justisdepartementet, men det er så langt ikke bekreftet at hendelsen i Cincinnati var en reaksjon på ransakingen.

FBI advarte onsdag om at ansatte ikke bør oppsøke demonstrasjoner og ikke bære synlige nøkkelkort utenfor kontoret.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer