Væpnede personer har brutt seg inn hos TV-kanal i Ecuador

Flere væpnede personer har tatt seg inn i studioene til TV-kanalen TC i Ecuador, viser TV-bilder. Flere personer er tatt til gisler.

Direktebilder fra den ecuadorianske TV-kanalen TC viser at flere maskerte personer tvinger personalet til å sette seg på gulvet. Video: TC. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere væpnede personer har tatt seg inn i studioene til TV-kanalen TC i Ecuador, viser TV-bilder. Flere personer er tatt som gisler.

– Politiet har blitt varslet og er på stedet, sier politiet i byen Guayaquil i en kort uttalelse. Politiet kunne ses på direktesendingen rundt en halvtime etter at de væpnede personene dukket opp.

De væpnede personene har på seg hette og fikk de ansatte i studioet til å legge seg ned på gulvet, mens skudd og rop kunne høres.

Ansatte på gulvet

Direktesendingen viste ansatte på gulvet mens væpnede skikkelser gestikulerte mot kameraet. En stemme ropte «ingen politi». Ifølge nyhetsbyrået AP sa gjerningspersonene også at de hadde bomber.

– Ikke skyt, vær så snill, ikke skyt, ropte en kvinne da skuddene lød.

Noen av de hettekledde ble senere sett på sendingen mens de forlot et studio med noen av de ansatte. Direktesendingen fortsatte uavbrutt, selv om lysene i studioet ble slått av.

TV-kanalen TC holder til i havnebyen Guayaquil, som er rammet av mye narkotikarelatert vold.

Unntakstilstand

Hendelsen skjer etter en bølge av kidnappinger av politibetjenter i landet, og en rekke eksplosjoner, en dag etter at president Daniel Noboa erklærte en 60 dagers lang unntakstilstand. Bortføringene og eksplosjonene tirsdag tolkes som et svar fra gjengmedlemmer på Noboas erklæring. Det skyldes særlig en video som sirkulerer i sosiale medier der en bortført politibetjent blir tvunget til å lese en beskjed til Noboa:

– Du erklærte krig, da er det krig du får. Du erklærte unntakstilstand. Vi erklærer politi, sivile og soldater som krigsbytte.

Noboa ble valgt til president i oktober og lovet å bekjempe den utbredte narkotikarelaterte kriminaliteten i landet.

Mer om