Uvanlig syn fra jorda: - Dette er en en-gang-i-livet-mulighet

Stjernekikkere får en sjelden og unik mulighet til å se en komet med det blotte øyet neste uke, ifølge astronomer.

Neste uke er kometen Nishimura nærmest jorda, og folk har best mulighet for å se himmellegemet da, ifølge astronomer. Illustrasjonsfoto: Peter Komka / MTI / AP / NTB
Neste uke er kometen Nishimura nærmest jorda, og folk har best mulighet for å se himmellegemet da, ifølge astronomer. Illustrasjonsfoto: Peter Komka / MTI / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Kometen Nishimura ble først oppdaget i august, men vil være nærmest jorda om en ukes tid, synlig i Nord-Europa like før daggry 12. september.

– Det er ingen overdrivelse å si at dette er en en-gang-i-livet-mulighet til å se Nishimura, sier astrofysiker Brad Gibson ved University of Hull.

– Halleys komet, som vakte stor interesse sist den var i nærheten av jorden i 1986, bruker 76 år på å gå i bane rundt solsystemet, sier han.

Nishimura-kometen, som reiser gjennom verdensrommet med en hastighet på 386.000 kilometer i timen, er allerede synlig for det blotte øyet. Den kan sees i timen etter solnedgang og timen før daggry ved å se øst-nord-øst mot halvmånen og Venus, selv om mulighetene er best neste tirsdag.

Kometen er oppkalt etter den japanske astrofysikeren Hideo Nishimura som oppdaget den 11. august da han tok langeksponerte bilder av stjernehimmelen med et digitalkamera.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer