Uvaksinerte på Filippinene kan bli arresterte

President Rodrigo Duterte på Filippinene har beordret at uvaksinerte som trosser ordre om å holde seg hjemme, skal arresteres.

President Rodrigo Duterte på Filippinene har beordret at uvaksinerte som trosser ordre om å holde seg hjemme, vil bli arresterte. Arkivfoto: Aaron Favila / AP / NTB
President Rodrigo Duterte på Filippinene har beordret at uvaksinerte som trosser ordre om å holde seg hjemme, vil bli arresterte. Arkivfoto: Aaron Favila / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen på Filippinene har strammet inn coronarestriksjonene i hovedstaden Manila og flere andre provinser og byer denne uken. De som ikke er vaksinerte mot coronaviruset, har fått ordre om å holde seg hjemme.

Helsemyndighetene tror at smitten kommer til å øke ytterligere de kommende dagene, og president Duterte ga onsdag ordre til lokale myndigheter om å spore opp de uvaksinerte også der det ikke er restriksjoner og beordre dem til å holde seg innendørs.

– Dersom de likevel går ut av huset sitt og rundt i samfunnet, kan de holdes tilbake i hjemmene sine. Dersom de nekter, kan politiet arrestere dem, sa Duterte.

Det er frivillig å vaksinere seg mot coronaviruset på Filippinene, og så langt er mindre enn halvparten av de mer enn 100 millionene som bor der, fullvaksinerte.

(©NTB)

FULL FEST: Det gikk vilt for seg på at chartret fly mellom Montreal i Canada og Cancún i Mexico 29. desember i fjor. Video: Twitter Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer