Uvaksinerte på Filippinene kan bli arresterte

President Rodrigo Duterte på Filippinene har beordret at uvaksinerte som trosser ordre om å holde seg hjemme, skal arresteres.

President Rodrigo Duterte på Filippinene har beordret at uvaksinerte som trosser ordre om å holde seg hjemme, vil bli arresterte. Arkivfoto: Aaron Favila / AP / NTB
President Rodrigo Duterte på Filippinene har beordret at uvaksinerte som trosser ordre om å holde seg hjemme, vil bli arresterte. Arkivfoto: Aaron Favila / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen på Filippinene har strammet inn coronarestriksjonene i hovedstaden Manila og flere andre provinser og byer denne uken. De som ikke er vaksinerte mot coronaviruset, har fått ordre om å holde seg hjemme.

Helsemyndighetene tror at smitten kommer til å øke ytterligere de kommende dagene, og president Duterte ga onsdag ordre til lokale myndigheter om å spore opp de uvaksinerte også der det ikke er restriksjoner og beordre dem til å holde seg innendørs.

– Dersom de likevel går ut av huset sitt og rundt i samfunnet, kan de holdes tilbake i hjemmene sine. Dersom de nekter, kan politiet arrestere dem, sa Duterte.

Det er frivillig å vaksinere seg mot coronaviruset på Filippinene, og så langt er mindre enn halvparten av de mer enn 100 millionene som bor der, fullvaksinerte.

(©NTB)

FULL FEST: Det gikk vilt for seg på at chartret fly mellom Montreal i Canada og Cancún i Mexico 29. desember i fjor. Video: Twitter Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer