Uværet tar seg opp – varsler krevende kjøreforhold

Uværet tar seg opp på Sør- og Vestlandet. Vegvesenet advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Snøslaps og trafikk på Riksvei 9 ved Stemme i retning Evje i Agder fredag morgen. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB
Snøslaps og trafikk på Riksvei 9 ved Stemme i retning Evje i Agder fredag morgen. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB Vis mer
Publisert

Meteorologisk institutt varsler full storm på kysten av Agder og i fjellet. På Sør- og Vestlandet ventes vindkastene å bli de sterkeste på ti år denne helgen.

– Vi ser vinden river godt allerede, og Hardangerbrua er for øyeblikket stengt, sa trafikkoperatør Kjetil Larsen i Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende fredag morgen.

Brua stenges automatisk ved mye vind, og i 8-tiden var den åpen igjen. Den går over Eidfjorden mellom Ulvik og Eidfjord kommuner.

Larsen melder også om trevelt mange steder. Veimyndighetene har bedt folk vurdere om det er nødvendig å reise og at folk må beregne ekstra tid hvis man legger ut i trafikken.

De følger nøye med på været i fjellet, og snøfokken kommer trolig til å være avgjørende for om veiene stenges.

– Det er ikke kommet så veldig mye snø der oppe, men det kan likevel blåse godt. Blir det en ugunstig vindretning, kan snøfokken stenge dem, sier Larsen.

I Stavanger er flere helikopteravganger til sokkelen innstilt eller satt på vent, skriver Stavanger Aftenblad.

Både Color Line og Fjord Line har kansellert flere ferjeavganger mellom Norge og Danmark.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer