Uværet stopper utdeling av gjev pris

Den planlagte utdelingen av Peer Gynt-prisen til fotballpresident Lise Klaveness må utsettes som følge av uværet «Hans».

Fotballpresident Lise Klaveness er årets Peer Gynt. Foto: Lise Åserud / NTB Auckland, New Zealand 20230730. Norges Lise Klaveness før kampen mellom Norge og Filippinene i Auckland, New Zealand, under VM i fotball for kvinner 2023 i Australia og New Zealand.Foto: Lise Åserud / NTB
Fotballpresident Lise Klaveness er årets Peer Gynt. Foto: Lise Åserud / NTB Auckland, New Zealand 20230730. Norges Lise Klaveness før kampen mellom Norge og Filippinene i Auckland, New Zealand, under VM i fotball for kvinner 2023 i Australia og New Zealand.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Fotballtoppen skulle fått prisen på et arrangement under den årlige Peer Gynt-festivalen på Gålå tirsdag. Slik blir det likevel ikke. Værforholdene som er varslet, gjør det umulig.

Arrangørene tok avgjørelsen mandag ettermiddag etter klare anbefalinger fra Nord-Fron kommune.

Dermed må utdelingen gjennomføres på et senere tidspunkt.

– Vi kommer om kort tid tilbake med ny informasjon om hvordan prisutdelingen skal gjennomføres, sier administrerende direktør May Brit Støve i Peer Gynt AS.

I anbefalingen fra kommuneledelsen i Nord-Fron, som NTB har fått tilgang til, kommer det tydelig fram at man ikke anser det som forsvarlig å gjennomføre tirsdagens planlagte fest.

Ser på mulighetene

Arrangørene av Peer Gynt-festivalen har allerede startet arbeidet med å se på andre alternativer for å få delt ut Peer Gynt-prisen til Lise Klaveness.

– Vi har veldig lyst til å få dette til under årets festival, men vi forstår samtidig dersom det ikke er mulig på kort varsel, sier kommunikasjonsansvarlig Rita Støstad til NTB.

- Jeg har ikke opplevd noe lignende før. Det er skremmende, sier Rune Stenslette til Dagbladet i forbindelse med ekstremværet «Hans». Vis mer

Viser det seg umulig å få delt ut prisen i dagene som kommer, finnes det andre muligheter.

– Vi har flere tidspunkter utover høsten som kan være aktuelle, og jobber iherdig med dette nå, sier Støstad.

54. prisvinneren

Peer Gynt-prisen går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte i samfunnet, og som har gjort Norge kjent i utlandet.

Stortingsrepresentantene kårer vinneren ved skriftlig avstemming. Et overveldende flertall stemte fram fotballpresidenten som vinner for 2023.

– Det er en ære å få tildelt Peer Gynt-prisen for den jobben jeg har gjort sammen med, og på vegne av, norsk fotball det siste året. Jeg takker for muligheten denne prisen gir meg til å sette økt søkelys på ting jeg mener er viktige både i norsk og internasjonal fotball fremover, sa Klaveness da hun fikk beskjed om tildelingen.

Klaveness er den 54. prisvinneren i rekken. Årets Peer Gynt ble stiftet i 1971. Tidligere statsminister Einar Gerhardsen var den første prisvinneren, og var også den som løftet prisen inn i Stortinget.

Skihopper Maren Lundby vant prisen i fjor.

Frivilligprisen Vehl-Per skulle også vært delt ut på Gålå tirsdag. Vinner av den er Torill Beitdokken.

(©NTB)