Uværet i USA: Erklærer lokal katastrofe

Mins 16 mennesker har omkommet i uværet som herjer delstaten California. Tusenvis er uten strøm og mange veier er helt oversvømt.

Et oversvømt nabolag i nærheten av Watsonville i California mandag. Foto: Brontë Wittpenn / San Francisco Chronicle / AP / NTB
Et oversvømt nabolag i nærheten av Watsonville i California mandag. Foto: Brontë Wittpenn / San Francisco Chronicle / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fylket Tehama erklærer lokal katastrofe etter uværet som har herjet i delstaten California i USA. Det skriver Daily News.

Minst 16 mennesker har omkommet i uværet som i over ti dager har herjet i deler av California, ifølge LA Times.

Uværet har forårsaket voldsomme oversvømmelser, stengte hovedveier og større skader på hus og folk.

En mann går gjennom en oversvømt gate i Aptos i California. Minst 14 mennesker har hittil mistet livet i uværet som herjer delstaten. Foto: Nic Coury / AP / NTB
En mann går gjennom en oversvømt gate i Aptos i California. Minst 14 mennesker har hittil mistet livet i uværet som herjer delstaten. Foto: Nic Coury / AP / NTB Vis mer

En fem år gammel gutt er fortsatt savnet etter at han ble feid vekk av vannmengdene, og myndighetene venter fremdeles mer regn og snø i USAs mest folkerike delstat.

Det er også fare for jordskred flere steder som følge av flere uker med regnvær. Beboerne i byen Montecito utenfor Los Angeles har blitt oppfordret til å evakuere hjemmene sine på grunn av fare for gjørmeskred.

Politiet i Merced opplyser på Facebook at de nå går dør til dør for å hjelpe innbyggere i byen med å evakuere, skriver Dagbladet.

- Hvis du er i Planada og kan komme deg til «Dollar General Store», har vi busser klare for å frakte dere til et krisesenter, skriver politiet, og ber samtidig innbyggere være ekstremt forsiktige.

Byen har drøye 4000 innbyggere.

Over 230.000 husstander og bedrifter i California våknet uten strøm tirsdag morgen, ifølge sporingssiden Poweroutage.us.

En syklist kjører gjennom gjørmen i San Francisco fredag. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
En syklist kjører gjennom gjørmen i San Francisco fredag. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Vis mer

I løpet av onsdagen er det ventet ytterligere 18 centimeter med regn nord i California, samtidig som Sierra Nevada-fjellene forbereder seg på flere meter med nysnø.

(©NTB)

Mer om