Uvær herjer: - Vi er forberedt på at det kan skje ulykker

Sterk vind og uvær i Nord-Norge fører til flere oppdrag for politiet onsdag. Samtidig er flere veier og bruer stengt.

Bilde fra Kåkern bru i Lofoten. Brua har vært stengt på grunn av uvær. Fergesambandet ut til Lofoten er innstilt. Foto: Statens vegvesen / NTB
Bilde fra Kåkern bru i Lofoten. Brua har vært stengt på grunn av uvær. Fergesambandet ut til Lofoten er innstilt. Foto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det kraftige uværet fører til mye regn og vind med styrke i opp til 30–40 meter i sekundet i kastene i Lofoten, Vesterålen og Ytre Troms.

Det har vært en travel morgen for politiet, med mange oppdrag knyttet til vær og vind, sier oppdragsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NTB.

– Det har vært flere løse takplater som har løsnet fra næringsbygg både i Lofoten og i Sortland, og det har vært en knekt lysstolpe som har ramlet over veien.

Johansen opplyser at det foreløpig ikke har vært hendelser som har rammet mennesker.

– Det har ikke vært fare for liv og helse så langt, men vi er forberedt på at det kan skje ulykker knyttet til vær og vind i løpet av det neste døgnet, sier Johansen.

Trafikkoperatør Bente Nyland hos veitrafikksentralen i Nord-Norge sier til VG det er flere knekte stolper, trær og løse gjenstander som flyr som følge av vinden.

– Det er hektisk. Folk som ikke har noe de må gjøre, burde holde seg hjemme. Vi har stengte veier overalt, og vinden skal bare bli verre. Dagen vil bare bli travlere.

Både politiet og veitrafikksentralen råder folk til å følge med på trafikkmeldinger som legges ut på 175.no.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer