Utvider SFO-ordning: Flere får lavere pris

Regjeringen vil at flere foreldre med lavere inntekt skal få redusert betaling på skolefritidsordningen (SFO) og vil fra august utvide dagens ordning.

Flere barn skal få muligheten til å gå på SFO, og regjeringen vil fra august utvide ordningen med modererte priser for lavinntektsfamilier. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Flere barn skal få muligheten til å gå på SFO, og regjeringen vil fra august utvide ordningen med modererte priser for lavinntektsfamilier. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Fra neste skoleår vil også foreldre med lav inntekt og barn på 3. og 4. trinn kunne få redusert foreldrebetaling i SFO. Fra før har moderasjonsordningene bare omfattet 1. og 2. trinn på SFO, men regjeringen har ønsket å utvide ordningen.

Nytt er det også at kommuner kan søke om tilskudd til å tilby gratis SFO på første trinn til elever fra familier med lav inntekt.

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne gå på SFO, uavhengig av bakgrunn. Dette er positivt for å inkludere og integrere barn fra alle familier. SFO er for mange barn en viktig sosial arena, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding torsdag.

Fra og med 1. august skal beløpet foreldre til barn på 3. og 4. trinn betaler for en plass i SFO, utgjøre maks 6 prosent av husholdningens samlede inntekt før skatt. Betaling for mat kommer i tillegg. Ordningen gjelder både elever med heltidsplass og med deltidsplass, skriver departementet i pressemeldingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer