Tande skadd av løpsk ski

Utsatt for utrolig uhell i hopp­bakken

Verdenscupleder Daniel-André Tande ble truffet av en ski under treningshoppingen i Klingenthal fredag.

Utsatt for utrolig uhell i hopp­bakken
Publisert

Det bisarre uhellet skjedde da Kongsberg-gutten var i ferd med å gjøre seg klar til sitt første treningshopp foran helgens verdenscuprenn i Tyskland.

Tande var sistemann ut i treningsomgangen, men da 25-åringen gjorde seg klar kom en ski farende ovenfra og traff ham i beinet. Skien skal ha tilhørt en av prøvehopperne, som mistet den fra der han sto høyere oppe i hopptårnet.

Nordmannen skrek ut i smerte.

Tross uhellet gjennomførte Tande sitt hopp, men han valgte så å stå over den andre treningsomgangen. Nede på sletta ble Kongsberg-gutten liggende med en ispose på beinet mens konkurrentene fortsatte hoppingen.

– Jeg ble egentlig bare forbannet. Det er sånt som absolutt ikke skal skje, sa Tande til NRK om egen reaksjon på episoden.

25-åringen hoppet senere fredag kvalifiseringen i Klingenthal. Det endte med 44.-plass etter et hopp på 117 meter. Tande sa til NRK etterpå at han ikke var plaget av skaden, og han er tatt ut på det norske laget som skal hoppe i lagkonkurransen lørdag.

Tande har innledet sesongen meget sterkt, med seier i de to første verdenscuprennene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer