Utryddet dyr funnet i et skap

Levningene etter det siste kjente eksemplaret av dyret pungulv, også kalt tasmansk tiger, er funnet i et skap på et museum i Hobart på Tasmania.

Illustrasjonsfoto fra Australian Museum i Sydney viser hvordan den utryddede tasmanske tigeren ser ut. (Foto: AFP/NTB)
Illustrasjonsfoto fra Australian Museum i Sydney viser hvordan den utryddede tasmanske tigeren ser ut. (Foto: AFP/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Dyrearten ble erklært utryddet i 1936 da det siste eksemplaret i fangenskap døde i en dyrepark i Hobart på Tasmania. Levningene ble deretter fraktet til et museum. Siden forsvant alle spor. Inntil nå.

Forskeren Robert Paddle har sammen med museets kurator Kathryn Medlock nemlig lykkes i å finne levningene – skinn og skjelett – i et skap på museets utstillingsavdeling. Dyret skal på grunn av en feil i katalogiseringen og feil i registreringen ha ført til at dyrets skinn ble sendt Australia rundt som del av en samling, med et lykkelig uvitende personale som ikke visste at de hadde håndtert det siste kjente eksemplaret av arten. Det melder kringkasteren ABC.

– Det ble valgt fordi det var det beste skinnet i samlingen. Vi visste ikke da at dette var det siste som fantes, sier Medlock.

Feiltakelsen forklares også me at man da dyret døde, ikke visste at det da handlet om det siste eksemplaret.

– På den tiden trodde man at arten fremdeles fantes i vill tilstand, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer