Utforrennet i Beaver Creek avlyst – også lørdagens renn i fare

Kraftig snøfall og tåke var grunnen til at mennenes verdenscuputfor i Beaver Creek fredag ikke kunne gjennomføres.

Forsøket på å få løypa i Beaver Creek klar til utforrenn for menn fredag førte ikke fram. Foto: Robert F. Bukaty, AP / NTB
Forsøket på å få løypa i Beaver Creek klar til utforrenn for menn fredag førte ikke fram. Foto: Robert F. Bukaty, AP / NTB Vis mer
Publisert

Snøvær natt til fredag ga arrangøren store utfordringer med preparering av løypa. Rennstart ble først utsatt fra 18.45 til 21.00 norsk tid, men et nytt jurymøte konkluderte med at det ikke ville la seg gjøre å gjennomføre rennet under forsvarlige forhold.

Om rennet var blitt satt i gang, ville det blitt fra reservestarten et stykke fra toppen.

– Tåken kom også. Ved reservestarten så man ikke fra port til port. Vi prøvde det vi kunne, og ideallinjen var godt preparert, men man må kunne stå på ski også utenfor den. Ellers blir det for farlig, sa FIS-rennsjef Markus Waldner til ORF.

– Naturen var sterkere enn oss i dag.

Mange avlysninger

Det er det femte fartsrennet i den nye sesongen som ikke har latt seg gjennomføre, når man regner både menn og kvinner. Tidligere ble begge utforrenn for menn i Zermatt-Carvinia offer for været, slik sesongåpningen i storslalåm i Sölden ble det.

Ennå er det ikke gjennomført et utforrenn for menn, og også lørdagens renn i Birds of Prey-løypa er i fare. Værmeldingene gir nemlig ikke særlig håp om bedre vær.

– Det er meldt om kraftig vind, sier Waldner.

Godt nytt om Thompson

Dagens eneste gode nyhet kom fra sykehuset der canadiske Broderick Thompson er innlagt etter et stygt treningsfall onsdag.

– Han er ved bevissthet, og tilstanden er stabil, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

Thompson pådro seg hodeskader da han ble kastet ut av løypa i Golden Eagle-hoppet.

Aleksander Aamodt Kilde, Adrian Smiseth Sejersted og Markus Fossland skulle være norske deltakere i fredagens utforrenn.

Det er berammet et nytt utforrenn lørdag, og super-G søndag.

(©NTB)

Mer om